Σχολικό Ημερολόγιο

  <   Μάιος 2019   >  
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα Νέα

Newsletter

Τα νέα της Σχολής Χιλλ!

Βρίσκομαι εδώ:  Κεντρική σελίδα > Νέα

Εργαστήριo Τέχνης & Αρχαιολογίας

Εργαστήριο Τέχνης & Αρχαιολογίας

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του

προγραμματίζουμε ένα Εργαστήριο Τέχνης και  Αρχαιολογίας για παιδιά Γ΄- Δ΄- Ε΄- Στ΄ Δημοτικού. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά που αγαπούν τις εξερευνήσεις , τους χάρτες  και  τα ταξίδια στο χρόνο, που τους αρέσει να σχεδιάζουν και να φωτογραφίζουν και θα ήθελαν να έχουν την εμπειρία μιας πραγματικής  αρχαιολογικής ανασκαφής.

Στις πρώτες συναντήσεις τα παιδιά, μεταξύ άλλων, θα μάθουν διαφορετικούς τρόπους για να σχεδιάζουν το χρόνο, θα εξερευνήσουν έναν αρχαιολογικό χώρο, θα συλλέξουν και θα φωτογραφίσουν ευρήματα, θα συζητήσουν με έναν αρχαιολόγο...
Όλα αυτά θα προετοιμάσουν την ομάδα αρχαιολογίας για την  κεντρική δραστηριότητα:  ένα καλοκαιρινό  πενθήμερο εργαστήριο που θα περιλαμβάνει μία αρχαιολογική ανασκαφή  και το στήσιμο ενός μικρού μουσείου!

Tα παιδιά θα φτιάξουν χρονογραμμές, θα μάθουν να χρησιμοποιούν χάρτες και πυξίδα, να ανακαλύπτουν τα ίχνη του παρελθόντος στο χώρο, να σχεδιάζουν και να φωτογραφίζουν τα ευρήματά τους και να τα καταγράφουν στο ημερολόγιο. Τέλος, θα συναντήσουν έναν  αρχαιολόγο ο οποίος θα τους εξηγήσει τις μεθόδους της αρχαιολογικής ανασκαφής. Η ομάδα θα προετοιμαστεί για  μια  «πραγματική» αρχαιολογική έρευνα σε ένα κτήμα στη Σαλαμίνα.

 

Μόλις κλείσει το σχολείο η ομάδα  -πανέτοιμη- ξεκινάει  για τη Σαλαμίνα. Στη διάρκεια της πενθήμερης αρχαιολογικής εξόρμησης τα παιδιά θα εξερευνήσουν ένα σπίτι των αρχών του προηγούμενου αιώνα, θα περιπλανηθούν και θα παίξουν  μέσα στο μεγάλο κτήμα και, το κυριότερο, θα πραγματοποιήσουν μια αρχαιολογική ανασκαφή. Τέλος θα στήσουν ένα μικρό μουσείο με τα ευρήματα της ανασκαφής τους.

Υπεύθυνη προγράμματος «Τέχνη και Αρχαιολογία»:
Δάφνη Λιαναντωνάκη, σχεδιασμός & υλοποίηση εργαστηρίου

Το εργαστήριο Τέχνης και Αρχαιολογίας απευθύνεται σε παιδιά Γ΄ έως  Στ΄ Δημοτικού. Είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο σ’ εκείνα που φοιτούν στη Σχολή Χιλλ. 


Περισσότερες Πληροφορίες στις ανακοινώσεις.

 
 <Προηγούμενη Σελίδα    |   Τυπώστε το